Solliciteerskills van Milou Mains

Je bent (bijna) afgestudeerd en nu?
Waarschijnlijk is dit het moment dat er veel op je af komt. Je bent (bijna) klaar met studeren. Ga je eerst nog een mooie reis maken of gelijk maar solliciteren voor die droombaan? Kies je voor solliciteren, waar vind je dan überhaupt interessante vacatures of organisaties? Een eerste Google rondje laat je hoofd al snel tollen. Dit herken ik helemaal. Gelukkig werd ik op weg geholpen door een talentcoach. En ik werd er zelfs zelf een! Staat het vinden van een baan voor jou op de eerste plaats, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ik help je graag op weg.

Begin bij het helemaal up to date maken van jouw CV. Dit is toch wel stap een. Uiteraard reserveer je een speciaal plekje voor je recent afgeronde opleiding. Vergeet relevante bijbanen niet en er mag best iets persoonlijks over jou op je CV staan. Los van de inhoud maakt de opmaak het verschil. Een CV krijgt namelijk gemiddeld zes seconden om indruk te maken, lang is anders. Gelukkig zijn er genoeg templates online te vinden om jouw CV overzichtelijk op te maken.

Zorg dat je zichtbaar bent en draai de rollen ook eens om. Hoe? Pas jouw LinkedIn pagina aan en geef aan dat je beschikbaar bent. Laat daarnaast je nieuwe CV achter in de databank van verschillende vacature websites. Ook werkgevers zijn op zoek naar talent en wie weet welke onverwachte dingen op je pad komen. Zeker als je voor alles open staat kan dit de ideale start van jouw carrière betekenen.

Laat van je horen en solliciteer
Solliciteren blijft een kwestie van doen. Is één sollicitatie genoeg voor het vinden van je eerste baan? Waarschijnlijk niet. Maar onthoud: de aanhouder wint. Vergeet een standaard uitvoering van een motivatiebrief en schrijf voor iedere sollicitatie een nieuwe variant. Alleen via deze weg lukt het jouw geschiktheid voor die specifieke functie te benadrukken. De meest gemaakte fout? De motivatiebrief die helemaal geen motivatie bevat! Leg uit wáárom jij bij die organisatie wilt werken, bijvoorbeeld omdat de missie en visie je aanspreken of omdat je achter het product of de dienst staat die zij aanbieden. Extra tip: informeer voorafgaand aan je brief bij de organisatie zelf naar de vacature. Pak de telefoon eens! Stel vragen over de inhoud van de functie, welke afdelingen het bedrijf nog meer kent, de sfeer op kantoor of juist waarom de persoon die je spreekt het zo naar zijn of haar zin heeft daar. Je krijgt zo waardevolle informatie én je hebt al een indruk achter gelaten. 

Wel of niet solliciteren?
Zie jij een vacature, maar weet je eigenlijk niet zo goed of je geschikt bent voor die functie? Helemaal niet gek; je hebt waarschijnlijk weinig vergelijkingsmateriaal. Door in gesprek te gaan met een coach of een consultant van een arbeidsbemiddelingsbureau kom je er achter waar je sterke punten liggen of juist welke taken wat minder goed bij je passen. Er zijn een hoop bureaus die zich specifiek richten op starters. Maak hier gebruik van! Als talentcoach bij Work-on heb ik gemerkt dat je voor iemand echt het verschil kan maken. Dromen en ambities worden achterhaald. De juiste match tussen jou en een werkgever wordt gemaakt. Hoe mooi is het wanneer jij weet dat je solliciteert op een functie die bij jouw wensen aansluit en ook nog eens bij een bedrijf dat goed bij jou als persoon past?

Wil je meer weten over hoe je een sollicitatiegesprek aanpakt? Of welke functie het best bij je past? Ga eens in gesprek met een talentcoach via Work-on.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *